Pagina's

vrijdag 15 januari 2016

Tussen de soep en de patatten...

Deze eerste weken van januari ben ik al flink ijverig geweest met breien en naaien.
Regelmatig krijg ik de vraag: 'Wanneer doe je dat allemaal?'
Dan zeg ik wel eens 'tussen de soep en de patatten'!
De ene dag doe ik wat meer in het huishouden en probeer ik 's avonds nog wat te handwerken, de andere dag laat ik al het werk even staan om te kunnen naaien of te breien.
Even laten zien wat ik dan gedaan heb.

Mijn huisjesquilt kreeg een boord. Even was ik koppig en dacht dat het beter was om de exacte afmetingen te gebruiken... niet dus! Dan maar de quilt op 3 plaatsen gemeten zowel in de breedte als in de lengte en dan telkens ongeveer het gemiddelde genomen.
Dat ging al beter, maar ik heb toch twee boorden terug los gedaan en er opnieuw aangezet...


De volgende stap, het sandwichen en dan eindelijk quilten...
Minoes vindt dat allemaal niet zo nodig..., onafgewerkt ligt ook al zalig!


De vest van Mr. Ullizee is ook weer wat verder gevorderd...
Nu nog wat breien aan de mouwen en een brede boord vooraan. Nog even doorzetten!


Een nieuwe uitdaging is de mandjesquilt 'Piece & Plenty' van Moda, met heel wat applicaties. Zo wil ik mijn grenzen wat verleggen om daarna mijn favoriete quilt te kunnen maken 'Floral Beauty' van Irene black.


Ik begin met een blok van Jan Patek, omdat ik erg veel van haar stijl hou!
De eerste blok is volop in voorbereiding... 


En als afsluiter nog een receptje, dat ik vorig weekend heb uitgeprobeerd.
Het is een lekker dessertje voor een koude winterdag.

Appeltjes onder een dekentje van filodeeg (4 personen)

6 velletjes diepvries filobladerdeeg
2 grote stevige appels
2 eetlepels gemberconfituur of marmelade
2 eetlepels calvados of grand marnier
1 theelepel geraspte citroenschil
25 g gesmolten boter
25 g walnoten, fijngehakt
2 eetlepels suiker

Ontdooi het deeg volgens aanwijzingen op de verpakking.
Schil de appels en snijd ze in partjes.
Schep in een kom de confituur, de calvados en de citroenschil door elkaar. Schep de partjes appel erdoor.
Vet een lage ovenschaal in en schep het appelmengsel erin.
Dek de appeltjes af met 2 velletjes filodeeg. Bestrijk de velletjes met boter.
Leg hierop weer 2 velletjes filodeeg en bestrijk ook deze met boter.
Leg de laatste velletjes deeg erop en bestrijk ze met de laatste boter.
Strooi de walnoten en de suiker erover.
Bak de appeltjes onder filodeeg in de oven (180 à 200°C) in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar!
Serveer ze warm met stijfgeklopte gezoete slagroom of een bolletje vanille ijs.


Eet smakelijk en een fijn weekend!



3 opmerkingen:

  1. Herkenbaar...vragen ze aan mij ook altijd, wanneer doe je dat allemaal, nou, precies zoals jij zegt, even stofzuigen, even naaldje breien, etc....en die quilt van Irene Blanck ligt hier ook om te maken, na de Piece of Plenty, wat doe je dat trouwens netjes zo.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een schitterend quilt en poes voelt zich daar thuis
    Fijn weekeinden groetjes uit Zweden

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bij mij lijkt de tijd tussen de soep en de patatten wel steeds korter te worden, haha. Maar ..... misschien ligt dat wel aan de snelheid, langzamer en langzamer ....
    Je hebt heel wat onder handen en heel wat plannen. Mooi, die rand om de huisjes, heel warm. Die Floral Beauty vind ik prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je even langs komt en jouw reactie waardeer ik enorm.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...